Guide: Sådan skifter du knive på din Husqvarna Automower på 5 minutter

Sådan skifter du selv hurtig og nemt knive på din robotplæneklipper

At skifte knive på en robotplæneklipper kan virke som en udfordrende opgave, men med den rette tilgang og lidt viden er det en relativt simpel proces. Her er en trin-for-trin guide til at skifte knive på din robotplæneklipper:

Det skal du bruge:

  • Stjerneskruetrækker
  • Torx 20
  • Nye knive til Husqvarna Automower
  • Eventuelt en børste til at fjerne rester af græs

Sådan gør du:

Trin 1: Sluk for robotplæneklipperen. Dette vil sikre, at maskinen er sikker at arbejde med.

Trin 2: Vend robotplæneklipperen på hovedet, så du kan få adgang til undersiden af maskinen. Det er vigtigt at sørge for, at maskinen hviler sikkert på en flad overflade for at undgå at beskadige den.

Trin 3: Metalskiven som beskytter for knivene kan fjernes for at gøre det nemmere at komme til knivene. Vi anbefaler at fjerne metalskiven. Det klares nemt med en Torx 20.

Trin 4: Når metaslskiven er fjernet, kan du tage de gamle knive af. For at gøre dette skal du bruge en stjerneskruetrækker til skrierne som holder knivene på plads.

Trin 5: Når de gamle knive er fjernet, kan du nu montere de nye knive. Det nemmeste er at lægge kniven oven på hullet og derefter skrue skruen fast. Skruen skrues ned til den binder, men det er vigtigt at kniven sidder løst så den kan rotere frit.

Trin 6: Når de nye knive er monteret, kan du sætte metalskiven på plads igen og sørge for, at den sidder korrekt fast.

Trin 7: Vend robotplæneklipperen tilbage på hjulene og tænd for robotten igen.

Trin 8: Tænd for robotplæneklipperen og test, om knivene fungerer korrekt ved at lade maskinen køre i nogle minutter. Hvis robotplæneklipperen larmer meget, så har du med stor sandsynlighed enten glemt at montere en kniv, eller ved en fejl monteret to knive på samme skrue. Det giver meget ubalancen i skæresystemet og skal rettes med det samme.

Vi håber at denne guide har hjulpet dig sikkert og nemt igennem dit knivskift på robotplæneklipperen.