Hjælp! En skrue er knækket i skæreskiven

Nogle gange sker det desværre at en skrue knækker eller bliver skåret over i skæreskiven på en Automower, og helt sikkert også på andre mærker af robotter, og det er uanset om man bruger kompatible eller originale knive.

Den nemmeste løsning er at udskifte skæreskiven med en ny. Forsøger man at få en skrue ud som er knækket helt nede ved skiven, så er der stor sandsynlighed for at ødelægge skiven, da den er lavet af plastik. En ny skæreskive er heldigvis ikke så dyr.

Vi har skæreskiver til Husqvarna Automower, du kan finde dem her.

Skruen er skåret over, hvordan kan det lade sig gøre?

Skruerne som holder knivene på en robotplæneklipper bliver udsat for rigtig meget slidtage. En skrue kan egentlig sagtens holde i en hel sæson uden at man kan se på den at den er brugt, men er der det mindste sand eller andre fremmedlegemer, så kan det gå meget stærkt.

Som eksempel kører en normal Husqvarna Automower med en rotation på skæreskiven på 2500 omdrejninger pr minut. 

Har din robot været i noget sand eller et muldvarpeskud, så kan det gå meget stærkt med at skruerne slides over. Det anbefales også fra producentens side at knivene skiftes hver 8. uge. Husk derfor at skifte dine knive og skruer hver 8. uge for at undgå at du pludselig har en kniv liggende i græsplænen.